Lider socijalista

Đokić: Dodik treba podnijeti ostavku ako odgodi referendum u RS-u

Vijesti / Flash | 19. 08. 2016. u 13:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Socijalističke partije Republike Srpske (SP RS) Petar Đokić smatra da bi entitetski predsjednik Milorad Dodik trebao podnijeti ostavku, ukoliko pristane da se odgodi referendum u RS-u o 9. siječnju kao Danu RS-a.

Komentirajući neslužbene informacije da bi premijer Srbije Aleksandar Vučić mogao zatražili od Dodika da se odgodi referendum u RS-u, zakazan za 25. rujan, Đokić, čija je stranka u vladajućoj većini u RS-u, zajedno s SNSD-om i DNS-om, je kazao da je njegov iskreni stav da bi Dodik trebao podnijeti ostavku, ako bi to prihvatio.

''Ne bi imalo nikakvog smisla da bude predsjednik Republike, ni bilo tko drugi, tko bi na taj način djelovao'', rekao je predsjednik socijalista RS-a u izjavi novinarima u Banja Luci.

Pitanje referenduma, navodi, nije ac hoc pitanje, koje je tek tako nekome palo na pamet, već se ''promislilo i dugo analiziralo stanje i ponudila parlamentu i građanima ta opcija''.

Stoga smatra da se ni Vučić niti bilo tko drugi ''neće se uplitati u to, jer bi time pokazao da se upliće u unutarnje stavri u našoj zemlji, što ne treba ni njima, niti bilo kome drugome''.

''Sigurno da po ovom pitanju može biti konzultacija i one su korisne. I danas ćemo se sresti s Vučićem i izaslanstvom Vlade Srbije i drago nam da oni dolaze u RS...'', rekao je Đokić i dodao da je neophodna suradnja s okruženjem, ali da RS ima pravo na svoje odluke i da se one trebaju poštovati.

Kopirati
Drag cursor here to close