Tužiteljstvo ŽZH

Uvjetna kazna odvjetniku iz Širokog Brijega zbog prisvajanja novca

Branko Ivanković je na ime usluga koje je pružao od V.L. primio iznos od 840,00 KM, ali Z.I. nikada nije obavijestio o tome, niti mu je predao navedeni novac.
Vijesti / Flash | 20. 06. 2023. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu dokazalo je krivnju optuženika Branka Ivankovića iz Širokog Brijega, zbog kaznenih djela zlouporabe povjerenja i krivotvorenja isprave.

Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužitelj Josip Aničić.

Kako navode u priopćenju iz Tužiteljstva ŽZH, presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Branku Ivankoviću je izrečena uvjetna osuda, utvrđena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 7 /sedam/ mjeseci s rokom provjeravanja od 2 /dvije/ godine.

Branko Ivanković je u vremenu od 15.1.2019. do 19.2.2019., kao punomoćnik – odvjetnik Z.I. iz Širokog Brijega, zastupajući njegove interese pred Općinskim sudom u Širokom Brijegu, zlouporabio dano ovlaštenje.

Naime, Branko Ivanković je na ime usluga koje je pružao od V.L. primio iznos od 840,00 KM, ali Z.I. nikada nije obavijestio o tome, niti mu je predao navedeni novac.

Branko Ivanković je kao odvjetnik zajedno s V.L. krivotvorio potvrdu u kojoj je navedeno da je Z.I. u cijelosti isplatio dug prema odvjetničkom uredu Ivanković iz Širokog Brijega, a potom je V.L. koja je priznala počinjenje kaznenog djela i svjedočila protiv Branka Ivankovića tu krivotvorenu potvrdu zajedno s ostalom dokumentacijom predala Općinskom sudu u Širokom Brijegu.

Presudu je potvrdio Županijski sud u Širokom Brijeg, čime je ona postala pravomoćna i protiv iste nije dozvoljena žalba.

Kopirati
Drag cursor here to close