Praznik rada u RS-u

Dok naplaćuje prosvjednu šetnju, Dodik kaže da će poštovati radnička prava

Vijesti / Flash | 30. 04. 2017. u 08:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Institucije Republike Srpske (RS) nastavit će biti maksimalno posvećene poštovanju radničkih prava, nastojat će sačuvati što veći broj radnih mjesta, poboljšaju položaj radnika i stvore uvjete za novo zapošljavanje, poručio je predsjednik RS-a Milorad Dodik, povodom 1. svibnja – Međunarodnog praznika rada.

Simbolika proslave tog datuma je, kako je naveo, da se istakne i podsjeti na prava i zaštitu radnika, socijalnu pravdu, solidarnost i druge vrijednosti koje karakterišu demokratsko društvo.

Dodik je građanima u RS-u čestitao Međunarodni praznik rada.

U RS-u se za prvomajske praznike ne radi 1. i 2.svibnja.

I dok Dodik uvjerava da će poštovati radnička prava,  Saveza sindikata javio je kako im je policija u Banja Luci tražila da plate osiguranje prosvjedne šetnje, 1.svibnja, u tom gradu.

Naveli su da su u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, koji je na snazi od 2008. godine, u roku podnijeli prijavu CJB Banja Luka za održavanje mirne prsvjedne šetnje 1. svibnja.

''Prvi put u povijesti sindikata dobili smo rješenje da nam se odobrava održavanje javnog skupa, ali da smo dužni platiti troškove angažiranja policijskih službenika na osiguranju javnog skupa'', navode Siindikati najavljujući kako bi trebali platiti troškove osiguranja prosvjedne šetnje 3.080 KM za 77 policijskih službenika, koliko bi, prema procjeni Policijske uprave, trebali osiguravati taj javni skup.

Čini se kako pravna država itekako djeluje kada treba kazniti ili upozoriti one koji prosvjeduju upravo zbog - nedjelovanja pravne države.

Kopirati
Drag cursor here to close