Dogovaranja koalicija: Naša stranka s DF-om i SDP-om; Radončić i Nikšić za stolom

Vijesti / Flash | 19. 10. 2016. u 14:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstva Naše stranke, SDP-a i Demokratske fronte održali su sastanak o suradnji ove tri političke stranke na razini Grada Sarajeva.

Kako je rekao Vibor Handžić, predsjednik Regionalnog odbora Naše stranke Sarajevo, Naša stranka je pokrenula inicijalne razgovore o eventualnoj suradnji na području četiri sarajevske općine i zajedničkom djelovanju na razini Grada Sarajeva sa SDP-om i DF-om.

''Današnjim sastankom nismo zatvorili vrata drugim strankama koje čine opoziciju koaliciji SDA-SBB. Međutim, danas smo pozvali predstavnike političkih subjekata koje su na osnovu službenih rezultata izbora vodeće opozicione stranke u smislu broja glasova i osvojenih mandata, te jedine koje će imati svoje vijećnike i vijećnice u sve četiri gradske općine, kako bi vidjeli da li postoje temelji za daljnje razgovore. Jedno je jasno, Naša stranka i prije i poslije izbora je naglasila da neće pregovarati, niti pristati na koaliciju sa SDA i ostalim nacionalnim strankama", kazao je Handžić.

Rekao je kako je sastanak bio tehničke prirode i da je još ''vrlo rano govoriti o tome kakav će u konačnici stupanj suradnje biti''.

''Važno je da je Naša stranka preuzela odgovornost i pokrenula procese kao najjača opozicijska stranka u Sarajevu. Sigurno je da eventualna suradnja, ukoliko do nje dođe, neće biti bazirana isključivo na matematici, te ćemo u razdoblju pred nama, u razgovoru s našim članstvom i odborima, izaći i s jasnim prijedlozima programskog djelovanja, u skladu s našim lokalnim politikama i principima djelovanja iz prethodnih mandata", zaključio je Handžić.

Istodobno, objavljeno je kako će predsjednici SBB BiH Fahrudin Radončić i SDP BiH Nermin Nikšić sastati u četvrtak u Sarajevu, a očekuje se da će razgovarati o aktualnoj situaciji u Federaciji BiH.

Srni je u SDP-u rečeno kako ne znaju hoće li Radončić na sastanku pokrenuti pitanje suradnje dviju stranaka, ali unaprijed negiraju mogućnost koaliranja SBB-a i SDP-a.

Radončić je, naime, ranije najavio da će pojačati bilateralne kontakte s drugim strankama, uključujući i SDP.

Kopirati
Drag cursor here to close