Sirotinja

Dodik zakukao: Malo sam plaćen, koliko radim

Vijesti / Flash | 25. 08. 2014. u 12:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Malo sam plaćen, koliko radim'', ustvrdio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik komentirajući to da je njegova zarada od više od 4.000 KM među najvećim kada su u pitanju predsjednici u zemljama regije.

''Mislim da je moja plaća fer i da je mala za ono što radim. U okviru onoga što društvo može to je to'', naveo je Dodik u izjavi novinarima u Banja Luci komentirajući analizu beogradskog Blica o plaćama državnika u regiji.

To što manju plaću od njega ima većina predsjednika u regiji, među kojima i srbijanski šef države Tomislav Nikolić, Dodik je prokomentirao riječima "mi stalno govorimo da je naša ekonomska situacija bolja nego u Srbiji".

Kazao je kako su predstavnici bh. državne vlasti, bolje plaćeni nego entitetski, posebno parlamentarci, te se nada da će i to pitanje biti predmet nekih budućih razgovora.

''Imamo preskupu administraciju na razini BiH'', naveo je Dodik.

U obraćanju medijima predsjednik je rekao kako predstavnici tog bh. entiteta neće prihvatiti nikakvo dodatno nametanje dnevnog reda konferencije o zapadnom Balkanu koja će biti održana 28. kolovoza u Berlinu.

''Što se nas iz RS tiče, nikakvo nametanje dnevnog reda sa strane neće se moći prihvatiti'', kazao je Dodik, ali ne isključuje mogućnost da se "potegne“ i neko političko pitanje na tom skupu te podsjeća da su se proteklih dana mogle čuti i neke službene poruke Njemačke.

''Ta neka priča o postizbornim aktivnostima je više spekulativnog karaktera i ne želim o njima pričati'', kazao je Dodik navodeći da to ostaje za razdoblje nakon izbora.

Dodik je danas priopćio i da će njegova stranka, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), na izborima nastupiti pod sloganom "Za pobjedu Srpske", dok će slogan kandidata za člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović glasiti "U ime Srpske, za pobjedu Srpske".

''S ta dva slogana idemo u pobjedničku kampanju i vjerujemo u pobjedu na pojedinačnoj razini i u pobjednički rezultat SNSD-a'', kazao je Dodik.

Inače, nedavno je objavljeno kako je Dodik 'težak' 2,8 milijuna KM, a Dodik je gostujući na FTV-u izjavio kako sve što posjeduje, posjeduje po zakonu

Kopirati
Drag cursor here to close