Dodik: Zakonom o prebivalištu RS želi da zaštiti svoje interese

Vijesti / Flash | 10. 04. 2014. u 16:48 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Republika Srpska usvajanjem zakona o prebivalištu i boravištu želi da izbjegne mogućnost izbornih manipulacija koje su se događale prethodnih godina", ustvrdio je entitetski predsjednik Milorad Dodik i naglasio da RS želi da zaštiti svoje interese i zalaže se za poštene izbore bez spekulacija.

Dodik je ovo rekao u razgovoru s veleposlanicom Njemačke Urlike Mariom Knotz, koja je pokazala zanimanje i za situaciju koja je nastala nakon neuspješnih dogovora oko primjene odluke u predmetu "Sejdić-Finci" i mehanizma koordinacije.

Ponovio je da je RS dala adekvatan odgovor na ta pitanja i da i dalje čeka dogovor u Federaciji BiH, kako bi se deblokirao put za kandidaturu BiH ka Europskoj uniji, priopćeno je iz Dodikovog ureda.

Na sastanku je bilo riječi i o unapređenju ekonomske suradnje između RS i Njemačke, te o ostalim aktualnim političkim i ekonomskim temama u RS i BiH.

U odvojenom sastanku Dodik je danas razgovarao i sa veleposlanicom Španjolske u BiH Mariom Aurorom Mejia Errasquin o aktualnim političkim temama u BiH i RS s posebnim naglaskom na predstojeće izbore u Bosni i Hercegovini.

Dodik je rekao da očekuje da će RS i u narednom razdoblju zadržati političku i ekonomsku stabilnost.

Posebno su se osvrnuli na ekonomsku suradnju Španjolske i RS ističući da je ostalo još prostora da se ova suradnja unaprijedi.

Podsjetimo, nacrt zakona o prebivalištu i boravištu u Republici Srpskoj (RS) usvojen je danas u Narodnoj skupštini RS-a jednoglasno glasovima srpskih zastupnika, dok Bošnjaci nisu ni nazočili raspravi i glasanju o ovom za njih spornom zakonskom aktu, jer zadire u nadležnosti države BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close