Zbor u Orašcu

Dodik: Zagledani smo u Srbiju

Vijesti / Flash | 15. 02. 2015. u 19:10 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poželio je večeras svim građanima Srbije sretan Dan državnosti i mnogo uspjeha u razvoju zemlje.

"Srbija ima veliki značaj u regiji. Srbija je naša matica i zato se i mi veselimo ovom prazniku", rekao je Dodik novinarima u Beogradu na prijemu povodom Dana državnosti, koji je organizirao predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

On je istakao da je došao večeras u Beograd u ime Republike Srpske da institucijama Srbije, a prije svega predsjedniku, čestita ovaj dan.

Dodik je rekao da su odnosi Srbije i Republike Srpske dobri i da se pokazuju nizom sastanka.

"Ovo je sada prilika da potvrdimo tu našu dobru suradnju. Nastavit ćemo da radimo na svim pitanjima koja su od obostranog interesa. Mi smo zagledani u Srbiju i želimo njen uspjeh. Uvjeren sam da i ljudi u Srbiji žele isto tako uspjeh Republici Srpskoj i ta konekcija između nas u pozitivnom smislu apsolutno postoji", rekao je Dodik.

Prijemu povodom Dana državnosti Srbije nazoče i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović.

Srbija danas nizom manifestacija obilježava Dan državnosti, u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine podignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. donesen Sretenjski ustav.

Kopirati
Drag cursor here to close