Predsjednik RS

Dodik za Bljesak.info: Izetbegović ovdje i danas nije nikakva faca

Vijesti / Flash | 03. 04. 2017. u 18:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kakav Izetbegović? Pa on nije nikakva faca ovdje i danas, on radi svoj posao i radi ga na način na koji hoće. Pa baš on je usložnio probleme i u Federaciji i u BiH, i neka on nosi svoje odgovornosti. Meni je u tom pogledu on baš simpatičan lik'', rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik za Bljesak.info prilikom dolaska u Mostar.

Dodao je kako Srbija ima aktivnu politiku suradnje s BiH i da Srbija nije učinila nijedan korak koji bi usložnio odnose, te da to učinio Bakir Izetbegović i nitko drugi.

Napomenuo je i kako regija nije nestabilna i kako nema nikakvih naznaka mogućih sukoba, te da su to samo ''nervozne izjave stranih političara''.

''Strani političari su jako nervozni. Oni u Europskoj uniji ne znaju šta će od nervoze i zato su izmislili priču o opasnosti u regiji. Imate primjer Makedonije gdje se ne formira vlada mjesec dana i odmah je problem, a u Belgiji nema vlade po 500 dana i to je OK. Unatoč nefunkcioniranju vlasti na državnoj razini i mnogih problema u Federaciji, ni BiH ni regija nisu nestabilni, neće doći do sukoba i nema nikakvih naznaka nasilja, to tvrdim odgovorno. Postoji generalna opasnost od terorizma, ali tome su izloženi Berlin, Pariz i ostali gradovi, pa ni mi nismo nikakv veći izuzetak. Ta priča dolazi od onih koji su pravili karijere ovdje na lažnim i stereotipnim pričama i oni tu priču koriste za potrebe potkusurivanja šire međunarodne zajednice'', dodao je Dodik.

Kada je u pitanju sajam u Mostaru, predsjednik RS poručio je kako mu je istinski drago da je Mostar uspio od sajma napraviti mjesto okupljanja i forum za političke lidere, te ''staviti na dnevni red pitanja međusobne suradnje i daljne stabilizacije prilika u regiji''.

''Ovo je prilika da poboljšamo naše odnose. Recidivi prošlosti su teški, a te događaje iz prošlosti promatramo na različite načine i to se neće mijenjati, ali bi se mogli više uvažavati i tolerirati pa tako doprinijeti relaksaciji sveukupnih odnosa'', rekao je Dodik novinaru portala Bljesak.info.

Izbore u Srbiji komentirao je ističući kako je su oni dali potvrdu politike koju je dosadašnja Vlada vodila u okviru mjera stabilnosti u regiji te kako je siguran da će Srbija i dalje biti garant sigurnosti cijele regije.

''Srbija s novim predsjednikom nastavlja putem stabilizacije u regiji i zato trebamo zahvaliti Vučiću što je samo dan nakon izbora došao u Mostar kako bi pokazao da su mu na prvom mjestu mir i stabilnost. Ovo je i prilika da s premijerom iz Hrvatske i rukovodstvom bh. entiteta uspostavimo najbolju komunikaciju i da ona takva bude u budućnosti'', zaključio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close