Dunović tvrdi

Dodik ulazi u federalnu vlast?

Vijesti / Flash | 14. 06. 2015. u 08:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović nastavlja obavljati sve dužnosti koje podrazumijeva navedena funkcija, sve do isteka mandata, priopćeno je iz njegova ureda.

''Očekivanje ostavke na mjesto potpredsjednika, od strane SDA i HDZ-a, predstavlja težnju za uvođenjem SNSD-a u vlast Federacije BiH. U prilog tome govori i činjenica vezana za glasovanje, od strane SDA i HDZ-a, za Nikolu Špirića u Parlamentu BiH, prilikom izbora Zajedničke komisije za nadzor nad Obavještajno-sigurnosnom agencijom'', objavio je Dunovuić na svojim službenim internetskim i Facebook stranicama.

Ističe kako je Demokratska fronta podnošenjem ostavki na ministarske pozicije u Vladi Federacije BiH, ''dokazala da je zakon važniji od vlasti''.

''Međutim, potpredsjednik Dunović i Demokratska Fronta učinit će sve što je potrebno da se spriječi ulazak destabilizirajućih faktora, kao što je SNSD, u vlast Federacije BiH. Poštivanje ustava i zakona temelj je svakog naprednog i demokratskog društva'', naveo je Dunović.

Kabinet potpredsjednika Federacije BiH, Milana Dunovia, eli javnost informisati o sljedeem:Potpredsjednik Dunovi...

Posted by Milan Dunović on Sunday, June 14, 2015


I njegov stranački šef, Željko Komšić, u medijskim istupima nakon napuštanja federalne koalicije, rekao je kak Dunovuić ostaje na svojoj dužnosti.

''Dunović nije u ovom paketu ministara, niti ima veze s izvršnom vlasti i ostat će na funkciji potpredsjednika. Ne vidim razlog da on odlazi s te pozicije iako mi je razumljiva želja HDZ-a i SDA da se i njega riješe, ali to će ići malo teže'', rekao je Komšić i dodao kako SDA i HDZ već užurbano traže novog partnera.

Kopirati
Drag cursor here to close