Sporna izjava

Dodik traži da se Komarica ispriča

Vijesti / Flash | 19. 05. 2016. u 16:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik pozvao je danas biskupa banjalučkog Franju Komaricu da se ispriča Srbima zbog izjave u kojoj je usporedio Banja Luku i Bleiburg i time, kako je naveo Dodik, koliko-toliko doprinese normalizaciji odnosa.

Dodik je na današnjoj press-konferenciji još jednom osudio usporedbu Banja Luke i Bleiburga, koje je neprihvatljivo, bez obzira na to što se radi o izjavi biskupa.

''Mislim da bi bilo korisno da pozovem biskupa da javno izađe, ogradi se i ispriča zbog te izjave i na taj način koliko-toliko doprinese normalizaciji odnosa, jer je na ovaj način očigledno da s biskupom Komaricom nećemo moći surađivati, dok na ovaj način tertira Banja Luku'', ustvrdio je entitetski predsjednik.

Zna, kaže, da postoje zakonske mogućnosti za određene procese zbog netolerancije i širenja mržnje i neistina, ali da bi bilo najprimjerenije da sam biskup izađe u javnost i priopći da se ispričava zbog izjave.

Na taj način bi se, navodi Dodik, izgradio ponovo jedan dobar odnos.

''Biskup Komarica je u prethodnom razdoblju doprinosio razumijevanju, a institucije vlasti RS-a su pomagale aktivnostima koje je provodio, kao što je donatorska konferencija za obnovu crkve na Petrićevcu i pomoć Vlade za rad katoličke gimnazije u Banja Luci i drugo. S ovakim izjavama to će se dovesti u pitanje. Ne možemo ostati neraščišćenog stanja u pogledu ovakve jedne izjave'', ustvrdio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close