Oštar odgovor

Dodik: Promijenit ćemo Zakonodavstvo i izbrisati SIP kao osnovu za popise

Vijesti / Flash | 01. 09. 2016. u 11:29 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine neće dostaviti Komisiji za provođenje referenduma bh. entiteta Republika Srpska izvode iz Središnjeg biračkog popisa.

Republičko izborno povjerenstvo RS tražilo je od SIP-a dostavljanje središnjih biračkih popisa građana tog entiteta i Distrikta Brčko BiH potrebnih za održavanje referenduma o Danu RS-a koji je najavljen za 25. rujan. Zahtjev je odbijen kao neosnovan.

U intervjuu za N1, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sinoć je kazao da, u slučaju da SIP odbije zahtjev Republičkog povjerenstva, postoji drugi plan.

"Ako nam ne daju popise, to je onda još bolja stvar. Mi ćemo onda preispitati naše zakonodavstvo pa ćemo izbaciti da je osnova za popise Središnje izborno povjerenstvo. Stavit ćemo da su to popisi koji će uraditi onda neki naš organ, lokalna zajednica ili nešto slično. A sada ćemo mi koristiti neke popise koje ćemo mi dati verifikacijom jer smo mi zaduženi, naši organi, a oni koji nisu na popisima moći će glasovati i u to se upisati", kazao je Dodik za N1.

Dodao je da će referendum biti održan 25. rujna i da "nitko o tome ne treba brinuti da će biti drukčije".

"Prema tome, mogu da zabranjuju i rade što hoće. Ustavni sud nije se pokazao kao mjesto objektivne odluke, inzistira se samo na provođenju priče o RS i kako je to navodno obavezujuće, kao da mi to ne znamo da pročitamo da piše da je obavezujuća odluka Ustavnog suda a da ja pitam kako nije obavezujuća za konstitutivnost Srba u Federaciji", kazao je predsjednik RS u intervjuu za N1.

Kopirati
Drag cursor here to close