Povuci-potegni

Dodik poziva opoziciju na dogovor o otkazivanju prosvjeda u RS

Vijesti / Flash | 05. 05. 2016. u 13:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će sljedećeg tjedna pozvati predstavnike svih stranaka u RS-u te nekih drugih organizacija na zajednički sastanak da bi se postigao dogovor o najavljenim okupljanjima građana, istaknuvši da prosvjedi nisu rješenje.

Sastanak će biti sazvan, kako je rečeno, s ciljem da se pokuša dogovoriti odustajanje od masovnih okupljanja u RS-u.

Nakon sastanka Dodika s koalicijskim partnerima, DNS-a Markom Pavićem i SP-a Petrom Đokićem danas u Prijedoru, ponovljeno je da će vladajuće stranke u RS-u organizirati miting 14. svibnja u Banja Luci, ukoliko Savez za promjene bude organizirao isti dan prosvjede, ali i da će ga otkazati ako opozicija otkaže svoje prosvjede.

Istaknuta je i, kako je rečeno, potpuna suglasnost i jedinstvo koalicije u organizaciji mitinga "Srcem za Srpsku" koji ima za cilj iskazivanje podrške RS-u i očuvanju njene autonomije.

Dodik je ipak ponovno naglasio da, ukoliko bude otkazan prosvjed opozicije, bit će otkazan i miting vladajućih stranaka.

Lider socijalista Petar Đokić je rekao da mitingom "Srcem za Srpsku" vladajuće stranke žele pokazati da nisu stranke i vlast, koja nema podršku naroda.

I predsjednik DNS-a Marko Pavić je naveo da najavljeni prosvjedi Saveza za promjene nisu način rješavanja bitnih pitanja za RS, ustvrdivši da imaju drugu pozadinu, koja se mogla vidjeti u zemljama regije.

SNSD, SP i DNS su, kako je rečeno, u potpunosti dogovorili i zajednički nastup koalicije u svim općinama na lokalnim izborima.

Kopirati
Drag cursor here to close