"Djeca nam se rađala"

Samo rađajte, Dodik će se pobrinuti za ostalo

Dodik je poručio da treba imati veliku obitelj, da je to jedino što je važno u starijim godinama, te napomenuo da on ima šestoro unučadi.
Vijesti / Flash | 12. 09. 2019. u 19:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji prisustvuje humanitarnoj utakmici na gradskom stadionu u Banjaluci, istaknuo je kako je ovo prilika da se ljudi okupe oko divne ideje i da se skrene pažnja na značaj povećanja nataliteta u Republici Srpskoj.

"Društvo ima osjećaj i potrebu da skrene pažnju na problem rađanja i da potakne sve ljude, majke, prije svega, da donose lake odluke u tom pogledu, računajući na općedruštvenu potporu", rekao je Dodik za RTRS.

Naveo je kako je ova utakmica dio ukupnih napora koji se ulaži u Srpskoj te zahvalio predsjedniku fondacije "Djeca nam se rađala" Vladi Đajiću i njegovom timu koji su osmislili ovakve aktivnosti i danas skrenuli pažnju i dali doprinos promociji ove ideje, javlja Srna.

Dodik je napomenuo da aktualna vlast pokušava napraviti jednu odgovornu i sistematsku pronatalitetnu politiku.

"Moramo krenuti od najmanjeg uzrasta, od toga da prije svega pružimo potporu obitelji, mladima u reproduktivnoj fazi da rađaju djecu, da znaju da ih čeka odgovorno društvo, koje će im osigurati i za idućih nekoliko godina učiniti da predškolsko obrazovanje bude što jeftinije, odnosno besplatno", naveo je Dodik.

Dodao je kako će se nastojati pomoći mladim bračnim parovima u rješavanju stambenih kredita, zapošljavanja i standarda uopće.

Dodik je poručio da treba imati veliku obitelj, da je to jedino što je važno u starijim godinama, te napomenuo da on ima šestoro unučadi. "Svaki dan prva moja interesiranja su kako su oni, kako je u školi vrtićima, jesu li zdravi", dodao je Dodik.

Prvom revijalnom utakmicom - između ekipa liječnika Univerzitetskog kliničkog centra i novinara "Sedma sila" na gradskom stadionu u Banjaluci danas je službeno počela kampanja "Djeca nam se rađala", u organizaciji istoimene fondacije, s ciljem podizanja svijesti o značaju povećanja nataliteta u Republici Srpskoj.

Nakon ove utakmice na Gradskom stadionu u Banjaluci uslijedit će i humanitarna nogometna utakmica veterana beogradske "Crvene zvezde" i banjalučkog "Borca".

Kopirati
Drag cursor here to close