Osnivanje posebne službe

Dodik: Oporba želi obavještajnu službu u Oružanim snagama da prati civile

Vijesti / Flash | 23. 10. 2016. u 11:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske (RS) i SNSD-a Milorad Dodik tvrdi da je SDS gubitnik čiji se odnos prema RS-u nastavlja na najgori način, ''jer kadrovi Saveza za promjene (SzP) predlažu da u okviru Oružanih snaga BiH bude formirana obavještajna služba koja bi se bavila praćenjem civila''.

Dodik je u izjavi novinarima u Zalužanima ustvrdio da je to predložio parlamentarni vojni povjerenik i da je to nedopustivo, jer je za sigurnost RS-a odgovorna njena vlast.

Po njegovim riječima, uvođenje nove nadležnosti u Oružane snage BiH predstavlja izravno ugrožavanje sigurnosti RS-a.

''RS nema ništa od sigurnosnih struktura na razini BiH. Obavještajna služba BiH je isključivo u funkciji lidera SDA Bakira Izetbegovića'', dodao je Dodik.

SDS nastavlja, ustvrdio je, s politkom ''kriminalizacije društva za koju nikada nije imala dokaza''.

''O ovome govore osobe bliske ljudima koji su bili dio organiziranog kriminala. Ako kadrovi SDS-a, koji su u vlasti na razini BiH, Mirko Šarović, Dragan Mektić i drugi pričaju o poštenju, onda je jadno poštenje na ovim prostorima'', naveo je Dodik.

Kada je u pitanju provođenje odluke ''Sejdić – Finci'', entitetski predsjednik je naveo da je tu odluku nametnula međunarodna zajednica da bi RS promijenila način izbora članova Predsjedništva BiH.

Neprihvatljiv je, kaže, prijedlog da članovi Predsjedništva BiH budu birani u Parlamentu BiH, da člana te institucije iz RS-a biraju zastupnici Bošnjaci i Hrvati te da RS ostaje pri stavu da narod na izborima bira člana Predsjedništva BiH iz RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close