Glamurozno

Dodik 'odriješio kesu': Najglamuroznija proslava Dana RS do sada

Godinu ranije, za proslavu Dana Republike Srpske izdvojeno je ukupno 637.400 KM.
Vijesti / Flash | 28. 11. 2023. u 16:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnja manifestacija povodom obilježavanja 9. siječnja - Dana Republike Srpske bit će održana u Banja Luci, a sudeći po iznosu koji je planiran za ove namjene proslava bi mogla biti najglamuroznija do sada.

Nakon akon što je u ponedjeljak konstituiran Odbor za proslavu 9. siječnja, Ured predsjednika Republike, Milorada Dodika raspisao je tender za usluge medijske kampanje povodom Dana Republike Srpske, kao i organiziranja proslave, a za te namjene planirano je da se izdvoji ukupno čak 650.000 KM bez PDV.

Tender

Naime, samo za medijsku kampanju planiran je iznos od 240.000 KM, bez PDV, dok je za usluge organiziranja proslave Dana Republike Srpske planiran iznos od 410.000 KM bez PDV, piše Srpska info

Kako je navedeno na Portalu javnih nabava BiH, kriterij za dodjelu ugovora za usluge medijske kampanje je ekonomski najpovoljnija ponuda, a rok za preuzimanje tenderske dokumentacije je 18. prosinca 2023.

Video: Dan Republike Srpske obilježen u Istočnom Sarajevu: 

S druge strane, rok za preuzimanje javnog poziva za usluge organizovanja proslave Dana Republike Srpske je 7. prosinca 2023.

S obzirom na iznos koji je planiran za proslavu Dana Republike u 2024. godini, sasvim je sigurno da će proslava biti najskuplja do sada.

Podsjećamo, ukupan budžet za proslavu Dana Republike u ovoj godini je iznosio 458.816 KM.

Nije se štedilo 

Godinu ranije, za proslavu Dana Republike Srpske izdvojeno je ukupno 637.400 KM.

Naime, dodjeljeni posao Organizacije obilježavanja Dana Republike Srpske planom nabava trebalo je da košta 340.000 KM, ali je iznos na kraju gotovo udvostručen.

Inače organizacija se odnosila na svečanu akademiju u banjalučkoj dvorani Borik, organizaciju svečanih događaja na otvorenom u Banja Luci i Istočnom Sarajevu, organizaciju pratećih događaja proslave širom Republike Srpske.

Proslava u 2021. godini, usljed pandemije koronavirusa, izvedena je u znatno "skromnijem" aranžmanu i koštala je preko 300.000 KM ( ugovor je bio na 328.640 KM), dok je ona iz 2020. bila nešto skuplja i koštala je skoro 420.000 KM ( 417.555 KM bez PDV).

Središnji događaji povodom proslave Dana Republike bit će svečani defile na Trgu Krajine u Banja Luci, svečana akademija u sportskoj dvorani "Borik" te svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close