Uzalud troše gorivo

Dodik odlučan: Migranti nemaju što tražiti u Republici Srpskoj

"Nismo mi doveli migrante ovdje, pa ni tamo. Oni će se ponovo vratiti tamo i neće biti u Srpskoj. Možemo se igrati toga kola koliko god hoće", rekao je Dodik novinarima u Ugljeviku.
Vijesti / Flash | 27. 08. 2020. u 19:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da migranti nemaju što tražiti u Republici Srpskoj, bez obzira s koja strane dolaze.

"Nismo mi doveli migrante ovdje, pa ni tamo. Oni će se ponovo vratiti tamo i neće biti u Srpskoj. Možemo se igrati toga kola koliko god hoće", rekao je Dodik novinarima u Ugljeviku.

Dodik je napomenuo da je na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH odlučeno da treba poduzeti bitne mjere u vezi sa migrnatima, vraćati ih u zemlje odakle dolaze.

On je naveo da je iz Pakistana najveći broj migranata, a računa se da ih službeno ima 10.000, od kojih 7.000 na prostoru Unsko-sanskog kantona u Federaciji BiH.

"Mislili smo da su migranti iz Sirije, iz tih kriznih područja, a najveći broj je iz Pakistana, Avganistana, pa i iz Maroka", naveo je Dodik.

Osvrćući se na izjavu ministra sigurnosti u Vijeću ministara Selme Cikotića da su migranti dobrodošli u BiH zato što troše, Dodik je rekao da za Republiku Srpsku nisu dobrodošli zato što troše i da ih zbog toga Srpska blagonaklono predaje FBiH.

Dodik je podsjetio da je prije šest mjeseci postojao ozbiljan problem kada su migranti napadali ljude u Srpskoj i pljačkali njihove kuće.

"Donijeli smo odluku prema kojoj svaka evidencija migranta na teritoriji Srpske znači angažman policije i njegovo prebacivanje ukoliko želi u Sarajevo ili Unsko-sanski kanton", naveo je Dodik.

On je ponovio da na prostoru Republike Srpske neće biti sabirnih centara i da će Srpska nastaviti s tom politikom.

"Ako oni nama vrate pet autobusa, naravno mogu doći do entitetske linije. Nek šetaju, mi ćemo ih spriječiti i stvari govore da će se oni okrenuti nazad, tako da samo džaba troše gorivo za autobuse", rekao je Dodik, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close