Spin i podvala

Dodik o tvrdnjama Webera: Taj gospodin bi trebao prestati s lažima!

Vijesti / Flash | 12. 09. 2014. u 07:26 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ništa od onoga što je rekao Bodo Weber iz berlinskog Vijeća za politiku demokratizacije nije točno i istaknuo da Republika Srpska želi da ojača vlastitu autonomiju.

"Taj gospodin bi trebao prestati s lažima", rekao je Dodik, komentirajući tvrdnje Webera da je predsjednik Srpske "namjeravao da uz rusku podršku, tijekom aneksije Krima, krene u odcjepljenje Republike Srpske, ali da ga je u tome spriječio premijer Srbije Aleksandar Vučić".

"Republika Srpska naravno da ima svoj koncept i ona će shodno procjeni koju imamo krenuti u tom smjeru. Ali, naš primarni cilj jeste da pojačamo autonomiju Srpske i to je čista priča", izjavio je Dodik za Danas.

Ocijenio je kako je sve to dio histerije koja se na Zapadu pravi oko Rusije i Krima, a zaboravlja se da je Krim sasvim legitimno proveo referendum i kasnije donio odluku o pristupanju Rusiji.

"Vjerujem da je gospodin Weber informiran, ali je ovoga puta promašio sve, jer je sve što je rekao spin i podvala", rekao je Dodik i istaknuo da priče o odcjepljenju nisu točne, ali je točno da je uvijek imao dobru suradnju s Rusijom.

Dodik je potvrdio da idućeg tjedna putuje u Moskvu kako bi ojačao suradnju s Rusijom.

Predsjednik Srpske negira i Veberove tvrdnje da ga je u namjeri da krene u odcjepljenje Srpske spriječio Vučić.

"To pitanje u našim razgovorima nije bilo na dnevnom redu, iako je status Republike Srpske stalna tema", istaknuo je Dodik.

Podsjećamo, Weber, jedan od autora studije "Zapadni Balkan i ukrajinska kriza - promijenjena igra za politiku EU i SAD", istaknuo je za Radio "Slobodna Europa" da su on i njegov kolega Kurt Bassuener tijekom izrade studije slučajno naišli na informaciju da je Dodik namjeravao da krene u odcjepljenje Srpske i da je za tu namjeru "znao cijeli zapadni diplomatski zbor".

Kopirati
Drag cursor here to close