Krsmanović

Dodik ipak proveo odluku Ustavnog suda?

Vijesti / Flash | 23. 12. 2016. u 14:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Najavljena ''spektakularna'' proslava 9. siječnja, Dana RS-a, treba prikriti činjenicu da je referendum u RS-u pretvoren u anketu, kako je to i rekao Milorad Dodik, jer taj dan više nije u zakonu o praznicima RS-a'', izjavio je danas potpredsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Zdravko Krsmanović.

''Očito je kako je priča o referendumu bila u funkciji kampanje za lokalne izbore'', rekao je Krsmanović u izjavi novinarima navodeći da je vlast u RS-u ustvari provela odluku Ustavnog suda BiH u vezi s Danom RS-a.

Da bi to prikrili, kaže, najavljuju spektakularnu proslavu Dana RS-a.

Podsjetio je i da je proračun predsjednika RS-a veći od izdvajanja za Narodnu skupštinu.

''Znači da smo neustavno prešli na predsjednički sustav vladanja i da je parlamentarna demokracija poklekla pred ličnošću jednog čovjeka'', tvrdi Krsmanović navodeći da je u RS-u ''na sceni vlast jednog čovjeka''.

Predloženi proračun RS-a za 2017.godinu, kako je naveo, sprečava bankrot tog bh. entiteta isključivo ''preko leđa'' najsiromašnijih građana.

''Smanjenje plaća udara po džepu one koji najmanje imaju, a tajkuni i oni koji su godinama zaštićeni od ove vlasti su nedodirljivi'', tvrdi Krsmanović, koji je i zastupnik NDP-a u Narodnoj skupštini RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close