Born in the U.S.A.

Dodik dobio novi poziv za Washington, ali ...

Vijesti / Flash | 28. 12. 2016. u 21:19 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dobio je u srijedu još jedan poziv za posjet Washingtonu u siječnju što su mediji pod njegovom kontrolom pokušali predstaviti kao događaj povezan s inauguracijom Donalda Trumpa za novog američkog predsjednika no ispostavilo se kako je riječ o prijamu jedne nevladine udruge koja s tim nema nikakve veze.

Radio-televizija RS (RTRS) objavila je presliku poziva organizacije pod nazivom Sister Cities International kojega je kao predsjedatelj upravnog odbora potpisao stanoviti Stephen Quigley.

Dodika se poziva da sudjeluje na primanju te organizacije zakazanom za 17. siječnja, tri dana prije Trumpove inauguracije a navedeno je kako žele da se on tada pridruži "nevjerojatnoj večeri u kojoj će se slaviti novog predsjednika".

Dodiku je ponuđeno da se pri tom sastane s drugim uzvanicima na tom prijamu.

RTRS je objavila kako će tom događaju nazočiti i Melanija Trump, buduća prva dama SAD-a iako to nigdje u pozivu nije navedeno.

Na internetskim stranicama Sister City International moguće je pronaći informaciju kako je to "volonterska organizacija običnih građana" koji se bave uspostavom veza između lokalnih zajednica u SAD-u i u drugim državama svijeta.

Dodik je ranije sam sebe doveo u neugodnu situaciju tvrdnjom kako je dobio poziv za sudjelovanje u službenoj svečanosti Trumpove inauguracije no nakon medijskog pritiska za pojašnjenjima na kraju je pokazao poziv koji se odnosio na jedno od brojnih primanja što će se u siječnju održati u Washingtonu.

Kopirati
Drag cursor here to close