Sabor SNSD

Dodik: Autonomija Srpske najvažniji cilj

Vijesti / Flash | 08. 10. 2011. u 06:38 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Saboru Saveza nezavinskih socijaldemokrata (SNSD), koji će danas biti održan u Zvorniku, bit će izabrani predsjednik, Glavni odbor, statutarna komisija i Nadzorni odbor stranke.

Izvršni tajnik SNSD-a Rajko Vasić rekao je Srni da će biti podneseno izvješće izbornih organa, prije svega predsjednika SNSD-a koji će predočiti političko izvješće o onom što je ova stranka radila u protekle četiri godine, o tome koliko je učinjeno na političkoj sceni, u unutarnjoj organizaciji i slično.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je sinoć u Zvorniku da je politička autonomija Republike Srpske (RS) najvažniji politički cilj za koji se bore predstavnici Srba. Dodik je na 5. Izbornoj konferenciji mladih SNSD-a istakao da politička borba mora da bude shvaćena na taj način da je to borba za prava Srpske koja ima prema Dejtonu i koja ne želi da da nikome.

"U BiH je godinama politička borba na relaciji između entiteta i BiH. Nema nijedne nadležnosti koju je uzurpirala Srpska, a da pripada BiH, ali je zato BiH maksimalno uzurpirala i otimala nedležnosti Srpskoj. A, kada to nije bilo dovoljno prijenos nadležnosti je nametala međunarodna zajednice", rekao je Dodik.

"Ne očekuje se ništa što SNSD do sada nije predočio javnosti u svojim programima i nastojanjima. Predviđeno je i da budu usvojene određene deklaracije koje će predstavljati aktualiziranje ili naglašavanje onoga što je u političkom i drugim programima rečeno za prošle izbore", naglasio je jučer Vasić.

Početak 4. redovnog sabora zakazan je za 12:00 sati. U Zvorniku je jučer održan Izborni sabor Mladih socijaldemokrata na kome je za predsjednika mladih socijaldemokrata RS izabran Dušan Petrović iz Zvornika.

Kopirati
Drag cursor here to close