Mjere u Sarajevu

Doček Nove godine u ugostiteljskim objektima uz CTP potvrde

Gosti objekata morat će imati jednu od tzv. CTP (cijepljen/testiran/prebolio) potvrda, a to su: potvrda o izvršenom, negativan antigenski ili PCR test koji nije stariji od 48 sati, ili potvrda o prebolovanoj COVID-19 infekciji.
Vijesti / Flash | 11. 12. 2021. u 17:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo je donijela zaključak kojim se dopušta organizirani doček Nove godine u zatvorenim prostorijama ugostiteljskih objekata na području Kantona  Sarajevo, uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera, priopćila je Služba za protokol i press KS.

U priopćenju se navodi da će gosti objekata morati imati jednu od tzv. CTP (cijepljen/testiran/prebolio) potvrda, a to su: potvrda o izvršenom, negativan antigenski ili PCR test koji nije stariji od 48 sati, ili potvrda o prebolovanoj COVID-19 infekciji u posljednjih šest mjeseci.

Također će se morat poštivati i obvezni razmak između gostiju (jedna osoba na sedam metara kvadratnih), navedeno je u zaključku.

''Za provođenje ovih mjera bit će odgovoran organizator. U protivnom, smatrat će se da organizator krši mjere nadležnih organa i postupit će se po članu 71.a Zakona o inspekcijama KS'', navedeno je također.

VTP potvrda obvezna je i za osobe koje koriste usluge smještaja za kraći boravak u Kantonu Sarajevo.

Kako je priopćeno na skijalištima "Bjelašnica" i "Igman" nije potrebno imati VTP potvrdu, ali će na ovim lokalitetima biti pojačan nadzor poštivanja preporuka/higijensko-epidemioloških mjera Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Ako se inspekcijskim nadzorom utvrdi ponavljanje njihovog kršenja na skijalištima, uvest će se primjena VTP potvrda, navodi se u zaključku.

Zaključkom Vlade je određeno i da će JU Zavod za javno zdravstvo KS, u koordinaciji s Ministarstvom za odgoj i obrazovanje KS, provesti screening testiranje na COVID-19 učenika i nastavnog osoblja, do 31. prosinca. Za testiranje djece do 18 godina je obavezna suglasnost roditelja, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close