Ucjene

Doboj: Za ukradene profile tražio obnažene fotografije

Vijesti / Flash | 01. 04. 2014. u 08:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Banja Luci dostavila je izvještaj Okružnom tužiteljstvu u tom gradu protiv muškarca iz Doboja zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlašteno korištenje osobnih podataka i neovlašten pristup zaštićenom računalu i računalnoj mreži.

Prema priopćenju Centra javne sigurnosti Banja Luka, D.J. (1976.) se sumnjiči da je 7./8. kolovoza 2012. godine, putem računala koji koristi na svom radnom mjestu u firmi u Doboju, a koji je povezan na internet mrežu, neovlašteno pristupio zaštićenoj bazi podataka jedne ženske osobe iz Banja Luke.

''On je "ušao“ u e-mail adresu i profil na društvenoj mreži Facebook oštećene, nakon čega je ovu žensku osobu ucjenjivao da mu pošalje fotografije svog obnaženog tijela, i ukoliko to uradi da će joj u zamjenu vratiti lične podatke Facebook profila i e-mail adrese'', priopćeno je iz Centra javne sigurnosti Banja Luka.

Daljom kriminalističkom istragom, utvrđeno je da je D.J. na sličan način, prethodnom neovlaštenim pristupom Facebook profilu i mail adresama, ucjenjivao za sada četrdeset ženskih osoba, zbog čega će protiv njega biti dostavljena dopuna izvještaja
nadležnom tužiteljstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close