potrebe

Doboj nakon poplava kupuje 'astronomsko' auto

Vijesti / Flash | 27. 11. 2014. u 10:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava Grada Doboja odlučila je nabaviti novi službeni automobil, a vijest je izazvala zgražanje u javnosti budući da se zna koliko je taj grad stradao u svibanjskim poplavama i koliko štete su pretrpjeli stanovnici grada.

Nezavisne novine objavile su kako se radi o narudžbi ''po astronomskoj cijeni, još nezabilježenoj u institucionalnim analima svih razina vlasti u BiH''.

''U situaciji kada većina Dobojlija posljednjih mjeseci živi na rubu egzistencije, a tragovi života tek se polako vraćaju u grad, gradske vlasti su za novo vozilo odlučile izdvojiti nevjerojatnih 147.000 KM. Kada se ovome doda i PDV, dobije se cifra od čak 172.000 KM!'', pišu Nezavisne novine.

Zamjenik gradonačelnika Dragan Vasilić potvrdio je točnost informacije o kupovini novog vozila, ali da je prikazana cijena "gornja".

"Oglas jeste objavljen, ali još nisu utvrđene tehničke karakteristike. To je gornja cifra jer još nije odlučeno o vrsti vozila i cijeni, koja može biti mnogo manja", rekao je Vasilić i dodao kako će se ići ''na prodaju nekih starih vozila i kupovinu jednog novog".

Podsjećamo, i stručne službe Parlamenta BiH nedavno su raspisale javni natječaj za kupovinu šest novih vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close