EU pomaže BiH

Do kraja dana isporuka 7.500 testova na koronavirus

Nabavku je financirala Europska unija u okviru programa pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa (COVID-19) kojeg provodi UNDP BiH.
Vijesti / Flash | 02. 04. 2020. u 11:29 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Izaslanstva Europske unije (EU) i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini veleposlanik Johann Sattler i rezidentna koordinatorica UNDP-a u BiH Steliana Nedera uručit će danas pomoć bh. institucijama u borbi protiv koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Radi se o 2.000 medicinskih štitnika za lice (vizira) premijeru Kantona Sarajevo Mariju Nenadiću i predsjednici Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Aidi Pilav.

Nabavku je financirala Europska unija u okviru programa pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa (COVID-19) kojeg provodi UNDP BiH.

Ukupno 15.000 vizira će do kraja tjedna biti dostavljeno svim kantonima u Federaciji Bosne i Hercegovini, Republici Srpskoj i Brčko distriktu BiH. Vizire proizvodi bh. firma iz Goražda, a ovim je Europska unija podržala i lokalnu proizvodnju.

Tijekom dana, biti će završena i isporuka 7.500 testova na koronavirus u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru, u suradnji sa provedbenim partnerom UNDP-om BiH.

Ova pomoć je dio prvog paketa podrške Europske unije za hitne medicinske potrebe u BiH u borbi protiv koronavirusa u vrijednosti od dva milijuna eura. Ukupno sedam milijuna eura je planirano za ovu podršku, koja uključuje i nabavku 80 respiratora. Isporuka prvih respiratora se očekuje u prvoj polovini travnja 2020. godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close