Zaostale reakcije vrijedne života

Do kad će nas ubijati mostarske ruševine?

Iako su prošla desetljeća od rata, ruševine nisu obnovljene.
Vijesti / Flash | 10. 01. 2022. u 12:56 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dejan Ahmetović, koji je 9. siječnja u Mostaru smrtno stradao u ratu razrušenoj zgradi nije jedina žrtva mostarskih ruševina.

Naime, mostarske ruševine su već dosta puta bile mjesto gdje su ljudi ginuli, kao i mjesta gdje su se pronalazila tijela osoba stradalih u neutvrđenim okolnostima.

Iako su prošla desetljeća od rata, ruševine nisu obnovljene, a Grad Mostar nije dovoljno učinio kako bi se spriječili nemili događaji.

Foto: Bljesak.info / Srušio se zid zgrade bivše Općine (NAMA)

Sada već davne 2008. godine, tadašnji gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić javno je tvrdio kako je novac za obnovu svih zgrada osiguran.

''Radi se o velikom novcu i građani mogu odahnuti kada je u pitanju rekonstrukcija kolektivnih stambenih objekata u gradu Mostaru, jer ovim činom su praktično sva sredstva osigurana'', izjavljivao je tada gradonačelnik Bešlić.

Nedugo nakon toga Bešlić je govorio kako ga je ''sramota biti gradonačelnik ovako razorenog grada, 22 godine poslije rata, iako Grad nije nadležan za to'' , te kako su ''Federacija i države dužne obnoviti ono što je ratom porušeno, te kako su svima puna usta Mostara, ali kada treba dati novac za Mostar, to se ne događa''.

Žalili su se i žale se i dalje potencijalni investitori u Mostar koji tvrde kako bi obnovili određene objekte, možda izgradili nove, ali kako administrativni propisi koče njihove naume.

Foto: Bljesak.info / Ruševine u Mostaru

S druge strane, gradonačelnik Mostara Mario Kordić ističe kako se na ovom problemu radi svakodnevno, dok smo svjedoci toga kako na deseci kuća, zgrada, škola,i drugih objekata čekaju obnovu.

Grad Mostar je definitivno rekorder, te prednjači u državi kada je u pitanju broj ruševina koje se nalaze u svim dijelovima grada.

Dok se ne riješe ti problemi, građani Mostara i njegovi posjetitelji, morat će avanturističkim potezima pronalaziti načine kako se sigurno kretati ulicama Grada.

Bljesak.info / Upozorenja na staklenoj banci

Nesreća koja se jučer dogodila u Mostaru, samo je jedna u nizu onih koje se, ne tako rijetko, događaju u Gradu, a s obzirom na količinu ruševina i brzinu uklanjanja ili rješavanja pitanja istih, teško je ne pomisliti kako novih žrtava neće biti, te kako je nastradali muškarac posljednji.

Kopirati
Drag cursor here to close