Kovač

Do 12 sati nije bilo ugrožavanja izbornog procesa

Vijesti / Flash | 02. 10. 2016. u 11:04 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema podacima policijskih agencija, koji su do podne pristigli u stožer sigurnosne akcije "Izbori 2016.", nije bilo ozbiljnijeg ugrožavanja glasačkih mjesta, kazao je rukovoditelj tog stožera Relja Kovač. Bilo je manjih narušavanja reda u vidu verbalnih delikata, ali ne i situacija koje bi mogle ugroziti sam izborni proces, dodao je.


Kovač pohvaljuje sve policijske agencije za ažurnost te stručan i profesionalan angažman njihovih pripadnika u izbornom danu. Što se tiče jučerašnjih događaja u Prnjavoru, Kovač ističe da se iz stožera neće očitovati dok se, po proceduri, po završetku neophodnih radnji ne obrati Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske. Napominje da su akteri prnjavorskih događanja privedeni na saslušanje.

Uglavnom, prema podacima do 12 sati, izbori i u toj općini protiču u redu i bez incidenata, rekao je Kovač. Mediji su prenijeli da su se jučer popodne u Prnjavoru potukli mještani i grupa mladića iz Beograda koji su domaćinima izgledali sumnjivo. 

U stožer sigurnosne akcije "Izbori 2016.", kojim rukovodi Kovač, formiran pri Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, uključeni su predstavnici svih policijskih agencija u državi.

U Bosni i Hercegovini danas se provode lokalni izbori.

 

Kopirati
Drag cursor here to close