Ratnica u zatvoru

Hercegovki sa zoljama određen pritvor

Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.
Vijesti / Flash | 21. 12. 2017. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je nakon ispitivanja odredilo 25-godišnjoj državljanki BiH i Hrvatske, istražni zatvor od mjesec dana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Osnovano se sumnja da je 25-godišnjakinja 16. prosinca 2017. u 15,35 sati kada je kao putnica u autobusu, pri ulasku u Republiku Hrvatsku na Graničnom prijelazu Stara Gradiška, u osobnoj prtljazi prenosila tri raketna bacača M-80-64 mm (zolja) i jedan ručni bacač RPG 22, priopćeno je na službenoj web stranici DORH-a. 

Po prijedlogu državnog odvjetništva, sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu odredio je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Kako piše Jutarnji list, iako uhićena ima i hrvatsko državljanstvo, pokazalo se da u Hrvatskoj ne posjeduje nikakvu imovinu i da nema rodbine pa joj je određen istražni zatvor.

Nije pomoglo niti njezino uvjeravanje da će se pozivima pravosudnih tijela odazivati iz Hercegovine, gdje inače živi. Djevojka je putovala u Njemačku, no još uvijek je nepoznato je li oružje njezino ili ga je prenosila za nekoga drugoga, kao ni koji je bio krajnji cilj.

 

Osumnjičena za krijumčarenje oružja rekla je kako je putovala za Njemačku bolesnom bratu. Branila se tvrdeći, neslužbeno doznaje 24sata, da joj je torbu u kojoj je bilo oružje dao suprug s kojim se razvodi. Rekao joj je, tvrdi, da je ponese njegovu prijatelju i da je u njoj pršut. Izjavila je i da nije znala što se nalazi u torbi.

Kopirati
Drag cursor here to close