inspiriran

Dječak uhićen jer je htio ubiti Papu

Vijesti / Flash | 15. 09. 2015. u 18:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka policija objavila je da je u kolovotu uhitila 15-godišnjaka, osumnjičenog da je planirao atentat na papu Franju, prenio je tv-kanal ABC News.

Taj maloljetnik uhićen je u Philadelphiji inspiriran Islamskom državom namjeravao je izvesti napad, naveli su FBI i američko ministarstvo državne sigurnosti.

Plan napada je "uključivao nekoliko napadača, vatreno oružje, razne eksplozivne naprave i bio je usmjeren na visokog stranog dužnosnika prilikom događaja na najvišoj razini ", precizira se u zajedničkom priopćenju u kojem se izravno ne spominje papa Franjo.

PROČITAjTE I:
Tko je papa Franjo

Petnaestogodišnjak je metode kućne izrade eksploziva objavio na internetu, kažu u policiji.

Ta afera pokazuje kako dio američke mladeži pada pod utjecaj ideja Islamske države.

Izvori koje je kontaktirao ABC News umanjili su prijetnju koju je predstavljao uhićeni maloljetnik i naglasili da se nije radilo o neposrednoj opasnosti, nego o namjeri.

Prvo putovanje pape Franje u Sjedinjene Države od 22. do 27. rujna za američke vlasti predstavlja sigurnosni izazov bez presedana.

Papa će posjetiti Washington, New York i Philadelphiju i privući milijune vjernika, prenosi Hina.

Podsjećamo, predsjednik komiteta za nacionalnu sigurnost u Kongresu Michael McCaul rekao je dan ranije kako su američke specijalne službe otklonile su "najmanje jednu prijetnju po sigurnost" pape Franje tijekom njegove predstojeće posjete SAD. 

Kopirati
Drag cursor here to close