Marš

VIDEO | Dječak sa zoljom na proslavi Armije

Prilikom marša tisuća bivših pripadnika Petog korpusa viđeni su ratna ikonografija i zastave, a čuli su se i vjerski povici "Tekbir, Alahu-ekber".
Vijesti / Flash | 16. 02. 2018. u 09:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Facebook-profilu "Nanićevi Bužimljani" objavljena je snimka obilježavanja godišnjice ofanzive jedinica Petog korpusa Armije BiH na Hasinom vrhu kod Bihaća, gdje je u povorci velikog broja odraslih, mladih i djece u vojničkim odorama jedan dječak nosio ručni raketni bacač - zolju, piše Glas Srpske.

Prilikom marša bivših pripadnika Petog korpusa viđeni su ratna ikonografija i zastave, a novine ističu kako su se  čuli i vjerski povici "Tekbir, Alahu-ekber".

Predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Milovan Milutinović rekao je kako je obilježavanje ovakvih godišnjica legitimno, ali da zabrinjava što su time obuhvaćena i djeca.

"Usprkos međunarodnim konvencijama o zaštiti djece, bošnjačka strana indoktrinira i najmlađe, što je viđeno i na primjeru sarajevskog Udruženja `Asker`, gdje obučavaju djecu nakon što im daju religijske pouke iz islama", naveo je Milutinović.

Dodao je kako je ovdje riječ o huškačkim namjerama, te da ovim trebaju pozabaviti sigurnosne agencije u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close