Za 10.000 eura

Dječak i mladić iz Konjica ucjenjivali hrvatskog državljanina

Vijesti / Flash | 25. 04. 2016. u 09:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije su u razdoblju od 22. do 24. travnja 2016. godine, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevo i uz suradnju Županijskog tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije, realizirali operativnu akciju ''Smart'' na području navedenih županija.

U sklopu navedene akcije, a po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, lišena su slobode dvije osobe iz Konjica inicijala D.E. (1994.) i maloljetnog M.R. (1999.).

Osobe lišene slobode se dovode u vezu s krivičnim djelima ''Iznuda'' iz člana 295. i ''Ugrožavanje sigurnosti'' iz člana 183. KZ FBiH, zbog toga što su ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, u razdoblju od početka travnja 2016. godine, kontinuirano upućivali ozbiljne prijetnje po život oštećenom Z.J. državljaninu R Hrvatske, te na taj način od istog pokušali iznuditi novac u iznosu od 10.000,00 eura.

Osobe lišene slobode su u službenim prostorijama Federalne uprave policije kriminalistički obrađena, nakon čega je osoba D.E. u zakonskom roku predana na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu u Sarajevu uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu i izvršiocu, dok je prijavljeni M.R. po naredbi postupajućeg tužitelja pušten na slobodu.

Kopirati
Drag cursor here to close