Panika

Djeca Sarajeva: 18 mališana u bolnici zbog trovanja

Vijesti / Flash | 23. 04. 2015. u 06:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS) za 24 sata primljena su 44 pacijenta za koje se pretpostavlja da su otrovani hranom, a zasad je hospitalizirano njih 18'', kazala je glasnogovornica KCUS-a Azra Dedajić za Fenu.

Radi se o mališanima iz vrtića u okviru JU "Djeca Sarajevo", ukazana im je liječnička pomoć i njihovo zdravstveno stanje se prati.

Iz JU "Djeca Sarajeva" kažu da zasad neće davati informacije te da će se tijekom dana oglasiti priopćenjem za javnost u vezi s tim.

Prema onome što su roditelji rekli za portal "Avaza", liječnici pretpostavljaju da su djeca otrovana i da je u pitanju salmonela. 

Direktorica Javne ustanove "Djeca Sarajeva" Mirjana Jovanović- Halilović kazala je da nije u potpunosti upoznata sa situacijom niti ju je netko s KCUS-a kontaktirao.

''Znam samo da su djeca smještena na Infektivnoj klinici ali ne znam o kojem broju je riječ, niti da li su djeca iz istog vrtića. Također, ne mogu potvrditi da su se otrovali salmonelom. Možda je u pitanju virus ili nešto drugo, te ćemo sačekati nalaz liječnika, a i sanitarna inspekcija je danas obišla vrtiće pa ćemo čekati i njihov nalaz'', kazala je Jovanović- Halilović.

Kopirati
Drag cursor here to close