SBŽ

Djeca do 18 godina oslobođena od kupovine zdravstvenih markica

Vijesti / Flash | 22. 09. 2015. u 13:18 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Srednjobosanske županije (SBŽ) donijela je danas odluku da djeca do 18 godina više ne plaćaju zdravstvenu premiju, tzv. zdravstvenu markicu, dok će ona i dalje važiti za ostale građane.

- To će u značajnoj mjeri financijski rasteretiti obitelji, a osobito za one koji imaju više djece. S druge strane imat ćemo deficit u Zavodu za zdravstveno osiguranje (ZZO) koji će, prema našim procjenama, iznositi oko milijun KM. Imamo rješenje kako ćemo naodmjestiti taj novac i vidjet ćete kada budemo predložili proračun da ćemo iz realnih sredstava kompenzirati taj nedostatak - kazao je županijski ministar zdravstva Nikola Grubešić.

Na pitanje novinara da prokomentira slučajeve kada građani u pojedinim domovima zdravlja, unatoč kupljenim markicama, moraju platiti za zdravstvenu uslugu, Grubešić je rekao da je Vlada svjesna da postoje problemi na terenu.

- Svjesni smo da pojedini ravnatelji domova zdravlja ne poštuju odluku o premiji i činjeniciu da se 124 usluge ne plaćaju. To je kazneno djelo prevare i ne smije se raditi, te apeliram na građane da prijave takve slučajeve ZZO-u i Ministarstvu zdravstva - kazao je Grubešić.

Grubešić je istaknuo kako je likvidnost ZZO-a SBŽ-a dobra i da u idućem razdoblju treba raditi na ispravljanju nedostataka u vezi saprimjenom zdravstvenih markica.

(Fena) gp

<

Kopirati
Drag cursor here to close