Vrbanjci

Djeca bez škole: Sud polupao lončiće

Vijesti / Flash | 16. 12. 2015. u 10:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odvjetnik roditelja djece iz Vrbanjaca Haris Kaniža potvrdio je danas Feni da će usložiti žalbu na presudu Osnovnog suda u Kotor-Varoši, koji je odbio zahtjev roditelja bošnjačke djece iz Vrbanjaca kod Kotor-Varoši da pohađaju nacionalnu grupu predmeta.

''Smatramo da je presuda, nažalost, političke prirode'', kazao je Kaniža te istaknuo kako je obrazloženje presude apsurdno.

''Sada Sud, koji je tužbu ranije odbacio kao neblagovremenu, navodi da je blagovremena, a blagovremenost se odnosi na kršenje prava. To znači da je potvrdio kršenje prava, a zatim ide u apsurd u obrazloženju da nema kršenja prava. To je izvan svake pameti'', ukazao je Kaniža.

Precizira i da je Sud odbio sve prigovore RS-a i Osnovne škole u Kotor- Varoši.

''Na kraju je Sud utvrđivao činjenično stanje i naveo da mi nismo dokazali određene činjenice o jeziku, pismu, ali naša tužba nije ni išla u tom smjeru, već da se uvede nacionalna grupa predmeta. Tu je Sud polupao lončiće'', rekao je Kaniža.

Potvrdio je da se već čuo s pojedinim roditeljima bošnjačke djece iz Vrbanjaca i da će uložiti žalbu na ovu presudu, te i dalje očekuju bez obzira na pravosudni sustav RS-a pozitivan ishod.

Naime, više od 70-oro bošnjačke djece i dalje ne pohađa osnovnu školu sa svojim vršnjacima Vrbanjcima, jer im nije omogućeno da uče nacionalnu grupu predmeta.

Kopirati
Drag cursor here to close