HNŽ

Distribuiranje premije osiguranja (markice) do 28. veljače

Vijesti / Flash | 23. 02. 2015. u 12:20

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zavod zdravstvenog osiguranja (ZZO) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) do 28. veljače distribuirat će premije osiguranja (markice) za 2015. godinu.

Subota, 28. veljače 2015. godine je posljednji dan redovitog distribuiranja premije osiguranja za tekuću godinu i produženja roka neće biti, priopćili su iz ZZO-a HNŽ-a.

U redovitom roku premiju osiguranja mogu kupiti sve osigurane osobe koje posjeduju zdravstvenu iskaznicu.

Po isteku redovitog roka predviđenog za distribuiranje premije osiguranja, premiju osiguranja moći će uplatiti i preuzeti samo prvoprijavljeni (novorođeni i osobe koje nisu imale zdravstveno osiguranje) na zdravstveno osiguranje i to najkasnije 30 dana od dana prijave u Poreznu upravu.

Osigurane osobe koje ne kupe premiju osiguranja, bez obzira što posjeduju ovjerene zdravstvene iskaznice, prilikom posjeta zdravstvenoj ustanovi plaćat će participaciju za 134 usluge (lista usluga dostupna na web stranici Zavoda www.zzo.ba u rubrici "Prava osiguranika") za koje bi uz kupljenu premiju bili oslobođeni plaćanja. Visina participacije, po usluzi, iznosi od 2 KM do 150 KM.

Uplata premije osiguranja za 2015. godinu vrši se isključivo kod ovlaštenih ustanova za obavljanje platnog prometa (banka, pošta) na važeći broj žiro računa Zavoda otvoren kod Nove banke a.d. Banja Luka: 5550000004857875.

Osiguranici koji premiju osiguranja uplaćuju jednim nalogom za više osoba prilikom preuzimanja premije osiguranja (markice) Zavodu, pored naloga za plaćanje, trebaju dostaviti popis svih osoba za koje su uplatili premiju osiguranja.

Napravljeni popis fizičke osobe trebaju potpisati, a pravne osobe potpisati i ovjeriti. Popis treba sadržati sljedeće informacije:

- Ime i prezime osobe za koju je uplaćena premija osiguranja
- Matični broj (JMBG) osobe za koju je uplaćena premija osiguranja.

Za potrebe distribuiranja premije osiguranja (markice) Zavod je organizirao 16 punktova na području HNŽ-a na kojima osiguranici mogu preuzeti premiju osiguranja (markicu) i ovjeriti zdravstvenu iskaznicu, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close