Južna Afrika

Direktorica MMF-a ne vjeruje u propast eura

Vijesti / Flash | 06. 01. 2012. u 11:34 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Malo je vjerojatno da će euro ove godine "nestati", izjavila je danas izvršna direktorica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde, upozorivši ipak da će izvješće krajem mjeseca pokazati da je brzina rasta globalne privrede u 2011. i 2012. manja od prognoze iz rujna od četiri posto.

"Da li će 2012. doći do propasti eura? Moj odgovor je - mislim da neće. Nije vjerojatno da će zajednička europska valuta ove godine nestati", rekla je Lagarde na konferenciji za novinare tijekom posjete Južnoafričkoj Republici, prenijela je agencija AFP.

"Da li će Grčka ove godine napustiti eurozonu? Naši europski partneri su više puta istaknuli svoju odlučnost da do toga neće doći, a mi samo možemo da ih u tome podržimo", dodala je ona.

Lagarde je, međutim, upozorila da kriza ostavlja posljedice po Afriku i ostatak svijeta, kao i da će MMF oko 25. siječnja objaviti izvješće koje će vjerojatno sadržati nižu prognozu rasta svjetske privrede.

"Prognoza će vjerojatno biti snižena. Treba da se pripremimo na to da 2012. godina neće biti laka, ali će biti godina napora i fokusiranja na rješavanje europske krize", rekla je šefica MMF-a, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close