EMPACT Operativni akcijskog plan

Direktor SIPA-e potpisao Zajedničku izjavu o suradnji u borbi protiv krijumčarenja migranata

Potpisivanje Zajedničke izjave je realizirano u okviru EMPACT Operativnog akcijskog plana 8.1 "Operativna grupa Zapadni Balkan".
Vijesti / Flash | 12. 12. 2023. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darko Ćulum potpisao je u utorak u Rimu Zajedničku izjavu o suradnji u borbi protiv krijumčarenja migranata sa predstavnicima ostalih zemalja Zapadnog Balkana i nekoliko zemalja Europske unije među kojima su Italija, Austrija, Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Rumunjska, Poljska, Grčka i Slovačka.

Cilj ove Zajedničke izjave je razvoj i unaprjeđenje suradnje u oblasti borbe protiv krijumčarenja migranata kroz uspostavljanje principa suradnje u okviru Udarne grupe za Zapadni Balkan i strukture 24/7 uključujući i mehanizam za brzi odgovor.

Potpisivanje Zajedničke izjave je realizirano u okviru EMPACT Operativnog akcijskog plana 8.1 "Operativna grupa Zapadni Balkan", a sudionici konferencije su direktori agencija za sprovođenje zakona iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Francuske, Njemačke, Grčke, Mađarske, Italije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Poljske, Švicarske, Srbije, Slovenije, Slovačke i Velike Britanije.

Kopirati
Drag cursor here to close