Bolesno zdravstvo

Direktor Doma zdravlja naplaćivao lažna dežurstva i već plaćene lijekove

Vijesti / Flash | 02. 12. 2014. u 09:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Okružno tužiteljstvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Miomira Šaula (1953.) iz Srpca zbog kaznenih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlasti te krivotvorenje ili uništavanje službene isprave, kao i protiv Slobodanke Vujić (1955.) i Stevke Švraka (1955.) iz Srpca, zbog kaznenog djela protuzakonita naplata i isplata.

Prvooptuženi je od početka 2009. do 19. ožujka 2013.godine, iskoristio svoj položaj i ovlasti direktora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Srbac, te je nalagao računovodstvu da mu se pored osnovne plaće vrši isplata svakog mjeseca dodatka na plaću, po osnovu navodnog dežurstva i pripravnosti.

To je uradio iako nije vršio navedena dežurstva i ona nisu predviđena Zakonom o radu RS-a, čime je pribavio za sebe protupravnu imovinsku korist u iznosu od 27.528, 97 KM, a za spomenuti iznos oštetio je Dom zdravlja Srbac.

Optuženi je zajedno sa Slobodankom Vujić i Stevkom Švraka organizirao i proveo protuzakonitu naplatu usluga ultrazvuka, kao i ampuliranih lijekova u Domu zdravlja Srbac od građana, iako su bili oslobođeni plaćanja ovih usluga, budući da je troškove pokrivao Fond zdravstvenog osiguranja RS-a, u ukupnom iznosu od 21.511 KM.

Kako je priopćeno iz banjalučkog Okružnog tužiteljstva, optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sucu za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Gradišci.

Kopirati
Drag cursor here to close