Aplikacije

Direkcija za europske integracije: Aplikacija za plinsku interkonekciju sa ogrankom za Mostar

Vijesti / Flash | 11. 03. 2014. u 15:39 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici usvojilo je Informaciju Direkcije za europske integracije o prijedlogu paketa grant aplikacija za kandidiranje u okviru jedanaestog poziva za predaju projekata Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Zadužena je Direkcija za europske integracije da WBIF Tajništvu dostavi aplikacije koje se odnose na: Potporu za izradu karti opasnosti od poplava i karti rizika od poplava u FBiH (vrijednost traženog granta: 1.000.000 EUR); Upravljanje rizicima od poplava za Republiku Srpsku (vrijednost traženog granta: 1.500.000 EUR); Južnu plinsku interkonekciju između BiH i Hrvatske Zagvozd - Posušje - Novi Travnik s ogrankom za Mostar (vrijednost traženog granta: 1.500.000 EUR); Studiju hidroenergetskog potencijala u slivu rijeke Bosne (vrijednost traženog granta: 2.000.000 EUR); Nabavku i instalaciju opreme za uspostavu sustava upravljanja, nadzora i kontrole prometa na autocesti Banja Luka - Gradiška (vrijednost traženog granta: 1.500.000 EUR) kao i Dizajn medicinskog fakulteta, medicinskog istraživačkog centra, fakulteta zdravstvenih znanosti i srednje medicinske škole u Banjoj Luci - Faza III (vrijednost traženog granta: 1.750.000 EUR).

U usvojenoj Informaciji Direkcije za Europske integracije navodi se da je IPA Koordinacijski odbor razmatrao i 2 regionalna projekta u kojima se predlaže učešće BiH. Riječ je o projektima: Unaprjeđenje zajedničkih aktivnosti u upravljanju poplavama za sliv rijeke Save (vrijednost traženog granta: 2.900.000 EUR).

Predlagač odnosno podnositelj aplikacije je Tajništvo Savske komisije; i Tehnička pomoć za implementaciju Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija (SEECEL) (vrijednost traženog granta: 1.200.000 EUR). Predlagač, odnosno podnositelj aplikacije je Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija - SEECEL.

Europska komisija je 03.02.2014. godine objavila jedanaesti ograničeni poziv za predaju projekta investicijskog okvira za Zapadni Balkan, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću VM BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close