Edin Dilberović

Diplomacija po naški: Dobit ćemo išaret za aplikaciju

Vijesti / Flash | 07. 12. 2015. u 07:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Na dobrom smo putu, kako naš narod kaže, da dobijemo išaret da predamo aplikaciju. Onog trenutka kada je predamo, doći ćemo do perioda kada čekamo upitnik iz EU. Na njega moramo odgovoriti, a nakon toga ide ocjena naše aplikacije'', rekao je u intervjuu za Dnevni avaz novoimenovani direktor Direkcije za europske integracije (DEI) Edin Dilberović.

Dodao je kako BiH neće čekati te da na osnovu iskustava susjednih zemlja već priprema odgovore na pitanja.

''Neka će biti slična, neka drugačija, ali ćemo biti spremni'', rekao je Dilberović.

Kaže kako je očito da se sada u ovoj državi netko trudi, i ako je to netko u EU primijetio i pohvalio.

''Do sada je uvijek bio slučaj, da kažem školskim žargonom, negativnih ocjena i nije se mnogo radilo na tome da se popravi ocjena.

Dilberović kaže kako je Direkcija u fazi izrade određenih planova koji će vremenom postati akcijski planovi. Kaže kako postoji plan da aplikacija ide i prije veljače sljedeće godine, ali da to ovisi i o političkim odlukama, ali i tehničkim.

''Možda je bolje ne srljati i ne trčati. Uvjereni smo da ćemo, kada je aplikacija u pitanju, ispuniti uvjete za predaju, a pod broj dva, ja sam vrlo uvjeren da će reakcija EU biti pozitivna. Ali, bez obzira na to, mi već radimo kao da smo predali aplikaciju'', rekao je Dilberović.

Kopirati
Drag cursor here to close