Edin Mušić

Dio prihoda od igara na sreću osim u MIO ići će u proračune lokalnih zajednica i županija

Vijesti / Flash | 10. 05. 2016. u 18:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranka demokratske akcije (SDA) donijela je zaključak kojim bi se Vlada FBiH obvezala da u određenom roku, predloži izmjene i dopune Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak kojima su se kladionice trebale dodatno oporezovati.

Edin Mušić (SDA), predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, za "Avazov“ portal je kazao da se ne može reći da su ova dva prijedloga zakona povučena iz parlamentarne procedure.

''Supstitucija za ove prijedloge zakona učinjena je u jednom zaključku kojeg je predložio Klub SDA i u njemu su sublimirane i izmjene zakona koje je predložio zastupnik Ramiz Meša i izmjene koje su kasnije predložili zastupnici Amir Zukić i Omer Škaljo. Ovim zaključkom predviđeno je da Vlada FBiH u određenom roku uradi jedan kompleksan zakon odnosno izmjene i dopune dva zakona i to Zakona o doprinosima i Zakona o igrama na sreću u kojem bi bilo sadržano sve što postoji i sada, te napravljen korak dalje u otklanjanja defekata koje imamo u postojećim zakonima. Naime dio prihoda od igara na sreću išao bi u proračune lokalnih zajednica i županija gdje su uplate izvršene kako bi se lokalne zajednice i županije dodatno osnažili'', pojasnio je Mušić.

Dodao je da bi najveći dio prihoda po od igara na sreću išao bi u mirovinski Fond MIO.

Mušić je kazao da očekuje da će vlada FBiH za otprilike dva mjeseca predložiti izmjene i dopune ova dva zakona, nakon čega će ići u parlamentarnu proceduru.

Prijedlog koji su u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH uputili zastupnici SDA Amir Zukić i Omer Škaljo trebao bi oporezivati sve igre na sreću na jedinstven način čime bi se porezni prihodi FBiH povećali za oko 50 milijuna KM na godišnjem nivou.

 

Kopirati
Drag cursor here to close