Ogorčenost

Dijalizni bolesnici demantiraju KCUS

Kad je u pitanju transplantacija u KCUS, koju je ovaj menadžment totalno uništio, žalosno je i pomalo tragikomično da se krivnja prebacuje na Donorsku mrežu u BiH (DM BIH)i uvaženu profesoricu Halimu Resić.
Vijesti / Flash | 31. 10. 2019. u 20:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH uputilo je demant na Priopćenje za javnost izdato od Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu, a vezano za  prosvjede dijaliziranih i transplantiranih pacijenata, koji je održan 30. listopada 2019.

Naime, u priopćenju za javnosti KCUS -a , između ostalog stoji da se pacijenti uredno dijaliziraju i da su, suprotno od tvrdnji pacijenata spremni za transplatancije.

"KCUS je u svakom trenutku spreman za transplantaciju bubrega. Osoblje, materijalna sredstva i svi posebni uvjeti za takve intervencije postoje, ali nema potrebnih organa koji bi se presadili", stoji u priopćenju.

Podsjećamo, članovi Udruženja dijaliziranih i transplantiranih pacijenata Federacije BiH /FBiH/ na prosvjedu ispred Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu zatražili su bolje uvjete za liječenje i veći broj transplantacija. 

Demant dijaliznih bolesnika na navode KCUS-a pročitajte u nastavku teksta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close