Slanje opreme

Die Welt: Austrija nudi pomoć Makedoniji u čuvanju granica

Vijesti / Flash | 16. 03. 2016. u 07:39 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrija će poslati opremu kako bi pomogla Makedoniji da svoje granice održi zatvorenima te da tako i glavna europska migrantska ruta ostane zatvorena, navodi u srijedu njemački tisak.

Prošlog je tjedna Makedonija zatvorila za migrante svoju granicu s Grčkom. Ljudi koji su u utorak pokušali prijeći granicu bili su primorani vratiti se natrag u Grčku, gdje je oko 12.000 migranata zaustavljeno na svom pokušaju da dođe do sjevera Europe.

"Austrija je ponudila pomoć Makedoniji", kazao je za list Die Welt austrijski ministar obrane Peter Doskozil. "Ministarstvo obrane trenutno provjerava može li pomoći slanjem tehničke opreme poput specijalnih noćnih naočala", kazao je austrijski ministar.

Balkanska ruta, glavni europski put kojim migranti žele proći u nastojanju da stignu na europski sjever, "mora pod svaku cijenu ostati zatvorena", istaknuo je Doskozil.

Prošle je godine preko 1,5 milijun migranata stigao u Europu pokrenuvši ozbiljne političke rasprave o tome kako će se europski kontinent nositi s velikim priljevom migranata.

Podsjetimo, Makedonija je jučer vratila u Grčku oko 600 migranata, koji su u jučer ilegalno prešli granicu, javlja agencija Reuters.

Većina tih migranata prevezena je u Grčku kamionima, prenosi britanska agencija izjavu dužnosnika makedonske policije.

Kopirati
Drag cursor here to close