Dogovor

DF odustao od Šoje, Milan Dunović kandidat za potpredsjednika Federacije

Vijesti / Flash | 02. 02. 2015. u 12:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kandidat Demokratske fronte za potpredsjednika Federacije BiH iz reda srpskog naroda bit će Milan Dunović, odlučeno je nakon obavljenih konzultacija sa SDP BiH.

Kako je priopćeno iz DF-a, dogovoreno je da Dunović bude kandidat kojem će ove dvije stranke dati potpise podrške za kandidaturu za potpredsjednika Federacije BiH iz reda srpskog naroda.

 

''Na sjednici Kolegija Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH odlučeno je da se u četvrtak, 5. veljače, održe izvanredne sjednice Doma naroda i Zastupničkog doma'', kazao je Feni dopredsjedatelj Zastupničkog doma Saša Mitrović.

Dom naroda trebao bi potvrditi kandidatsku listu za predsjednika i potpredsjednike Federacije BiH.

Kako se navodi, Dunović je diplomirani inženjer prometa i komunikacija, rođen u Sarajevu 1974. godine. Zaposlen je u poduzeću BH Pošta, na mjestu direktora službe za međunarodni poštanski promet.

Kao član Vijeća za ekonomska prava Političke akademije Demokratske fronte, radio je na izradi ekonomskog programa 'Vizija 14-22', naveo je DF.

Slobodan Šoja, čija je kandidatura bila ranije objavljena u javnosti, osoba je koju će Demokratska fronta kao nestranačku ličnost bezrezervno podržati kod kandidiranja za obavljanje važnih državnih funkcija koje stranci budu na raspolaganju.

''Nastavit ćemo djelovati u skladu s principom da važne položaje u našem društvu ne trebaju zauzimati isključivo članovi stranaka, već i izrazito referentne osobe koje nisu stranački opredijeljene'', naveo je DF.

Podsjećamo kandidat Demokratske fronte Slobodan Šoja, bivši veleposlanik BiH u Francuskoj i Egiptu trebao je dobiti šest potpisa članova SDP-a iz Kluba srpskog naroda. No, nakon sastanka dvaju stranaka odlučeno je toliko.

Dopredsjedavajući Zastupničkog doma Saša Mitrović potvrdio je kako je DF odlučila povući kandidaturu Slobodana Šoje i kandidirati Milana Dunovića

''Dunović je član Demokratske fronte od samog osnivanja stranke, gdje je i član Vijeća za ekonomska prava Političke akademije DF-a. Sudjelovao je u stvaranju ekološkog programa Demokratske fronte u dijelu reforme javnog sektora. Bivši je pripadnik Armije Republike BiH'', istaknuo je Mitrović.
Ovaj prijedlog treba najmanje dobiti pet potpisa podrške u Klubu izaslanika srpskog naroda da bi kandidatska lista za predsjednika i potpredsjednike Federacije bila upotpunjena.

Kopirati
Drag cursor here to close