Sjednica Predsjedništva

DF o izborima u Mostaru: Građane treba prestati držati u stanju zamrznutog konflikta

Vijesti / Flash | 24. 04. 2016. u 09:42 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Demokratske fronte na sjednici održanoj u subotu 23. travnja definiralo je daljnje aktivnosti u pripremama za predstojeće lokalne izbore na osnovu procjena općinskih i župnijskih organizacija.

Zaključeno je da će DF na općinskim izborima samostalno izaći sa listama za najmanje 69 općinskih vijeća odnosno skupština općina.

Predsjedništvo DF-a utvrdilo je općine - gradove u kojima će kandidirati načelnike-gradonačelnike, samostalno, ili uz eventualnu podršku drugih političkih stranaka.

Predsjedništvo je istovremeno napravilo i procjenu onih sredina u kojima bi DF pružio podršku kandidatima drugih političkih stranaka ili neovisnim kandidatima.

Kada je riječ o statusu grada Mostara, Predsjedništvo DF-a zahtjeva od Parlamentarne skupštine BiH hitno provođenje odluke Ustavnog suda FBiH i omogućavanje raspisivanja izbora u Gradu Mostaru, kako bi se konačno prestalo držati građane Mostara u stanju zamrznutog konflikta i bez prava da biraju i budu birani.

Predsjedništvo DF-a ponovno je istaknulo elementarne principe na kojima stranka inzistira u pogledu konačnog statusa Mostara, a to su; Mostar kao jedinstven i funkcionalan grad, multietničke izborne jedinice, institucionalna, a ne etno teritorijalna zaštita nacionalnih interesa sva tri konstitutivna naroda i građana.

''Predsjedništvo DF-a najoštrije osuđuje odluku Općinskog vijeća Čapljina da jedna od ulica u ovom gradu nosi ime ustaškog zločinca Mile Budaka'', navedeno je u priopćenju DF-a.

Predsjedništvo DF-a je dalo punu podršku kampanji 'Pravo a ne privilegija', koja ima za cilj izjednačavanje prava svih porodilja u Federaciji Bosni i Hercegovini.

Na početku sjednice, Predsjedništvo Demokratske fronte odalo je počast ubijenim Vlaseničkim civilima (njih četrnaest) koji sun a ovaj dan ukopani u Vlasenici.

Kopirati
Drag cursor here to close