Priprema za izbore

DF i SDP okupljaju lijeve građanske političke opcije

Vijesti / Flash | 15. 06. 2017. u 12:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Demokratske fronte (DF) i Socijaldemokratske stranke (SDP) BiH konkretizirali su na današnjem sastanku aktivnosti na okupljanju lijevih i građanskih političkih opcija, nevladinih organizacija, intelektualaca, mladih, u front za "skidanje s vlasti aktualne nacionalpolitičke oligarhije", priopćeno je iz DF-a.

Utvrđen je plan daljnjih aktivnosti i zajedničkog djelovanja lijevog, građanskog, patriotskog bloka. U tom smislu je dogovorena koordinacija i redovni sastanci zajedničkih klubova zastupnika i izaslanika SDP-a i DF-a na svim razinama.

''Činjenica je da sadašnja vlast na svim razinama vodi ovu zemlju u propast, nove podjele i potpuno neizvjesnu budućnost. Nastavi li se ovako, ne samo da smo sve dalje od NATO i EU integracija već i građanima ove zemlje prijeti ekonomsko-socijalni kolaps, a nacionalistička mantra, na koju sve ovo vrijeme igraju vladajući, ne isključuje nove nacionalne sukobe'', citat je iz priopćenja.

Na sastanku je razgovarano o modalitetima saradnje u okviru jedinstvenog fronta, platformi i ciljevima djelovanja.

Kako je priopćeno, prioritetna su tri cilja: sačuvati Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda od bilo kakavih novih podjela po nacionalnoj matrici i stavljanja naroda u plemenska geta; na izborima 2018. skinuti nacionalistički koncept vlasti; ponuditi svim građanima BiH konkretne programe i projekte koji će zaustaviti strmoglavi put u propast, vratiti dostojanstvo svakom građaninu BiH, posebno nezaposlenima, umirovljenicima, radnicima i mladoj populaciji.

Ukoliko se to ne dogodi 2018. godine, sudionici sastanka izražavaju bojazan da će to značiti kraj Bosne i Hercegovine za kakvu se oni zalažu i za koju su se borile generacije prije.

Sastanak je održan u sjedištu DF-a, a izaslanstva su predvodili predsjednici te stranke i SDP-a Željko Komšić i Nermin Nikšić.

Kopirati
Drag cursor here to close