Ljevica

DF i SDP napravile zajednički plan, smatraju da su mogući i sukobi u BiH

Vijesti / Flash | 15. 06. 2017. u 12:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Utvrđen je plan daljnjih aktivnosti i zajedničkog djelovanja lijevog, građanskog, patriotskog bloka'', priopćeno je danas nakon što je u središnjici Demokratske fronte u Sarajevu održan razgovor izaslanstava Socijaldemokratske partije BiH i Demokratske fronte, koji su predvodili predsjednici ovih stranaka, Željko Komšić i Nermin Nikšić.

Sastanak je, navodi se u priopćenju, ''konkretizirao aktivnosti na okupljanju lijevih i građanskih političkih opcija, nevladinih organizacija, intelektualaca, mladih – u front za skidanje s vlasti aktuelne nacional-političke oligarhije''.

U tom smislu je dogovorena koordinacija i redovni sastanci zajednički klubova zastupnika i izaslanika SDP-a i DF-a na svim razinama.

''Činjenica je da sadašnja vlast na svim razinama vodi ovu zemlju u propast, nove podjele i potpuno neizvjesnu budućnost. Nastavi li se ovako ne samo da smo sve dalje od NATO i EU integracija, već građanima ove zemlje prijeti ekonomsko - socijalni kolaps, a nacionalistička mantra na koju sve ovo vrijeme igraju vladajući ne isključuje nove nacionalne sukobe'', navodi se u zajedničkom priopćenju stranaka.

Razgovaralo se i o modalitetima suradnje u okviru ovog jedinstvenog fronta, platformi i ciljevima djelovanja.

''U prvom planu su tri glavna cilja: Sačuvati Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda od bilo kakvih novih podjela po nacionalnoj matrici i stavljanja naroda u plemenska geta, Na izborima 2018. skinuti nacionalistički koncept vlasti te Ponuditi svim građanima BiH konkretne programe i projekte koji će zaustaviti ovaj strmoglavi put u propast, vratiti dostojanstvo svakom građaninu ove zemlje, posebno nezaposlenima, penzionerima, radnicima i mladoj populaciji – da ova zemlja može i mora bolje'', navodi se u priopćenju.

Stranke navode da se boje, ukoliko se to ne dogodi 2018. godine, ''da će to biti kraj Bosne i Hercegovine kakvu hoćemo i za koju su se borile generacije prije nas''.

Kopirati
Drag cursor here to close