Krišto protiv Krište

Devedesetka od Borjane Krišto traži katolički oprost

Vijesti / Flash | 15. 05. 2017. u 18:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne možemo, a da se ne zapitamo, što je s katoličkim oprostom od strane gospođe Krišto koja ne zna biti u crkvi, ako neće sjediti u prvome redu i pobožno sklopiti ruke'', navodi se u pismu javnosti HDZ-a 1990 Hercegbosanske županije povodom ročišta u slučaju ''Krišto protiv Krište''.

Naime, na Općinskom sudu u Livnu, u četvrtak 18. svibnja u 10 sati održat će se prvo ročište zbog napada Frane Krišto kamenjem na Borjanu Krišto.

Hercegbosanska ''Devedesetka'' navodi kako je riječ o ''pravosudno-političkom spektaklu u režiji hrvatske žene, gospođe Borjane Krišto''.

''Kao što je široj javnosti već poznato, ročište u slučaju 'Krišto protiv Krište' održat će se po žurnom postupku. Kolika je sprega politike i sudstva, te koliko je apsurdno govoriti o raspodjeli vlasti pokazuje i ovaj užurbani proces protiv sina hrvatskoga branitelja koji je u afektu burno reagirao, a koji se čak ispričao zbog reakcije koju je i sam nazvao neprimjerenom, ali za koju je kako je već rekao imao najmanje 100 000 razloga'', navodi HDZ-1990 HBŽ-a.

''Devedesetka'' navodi kako su Frani Krišti odmah oduzeti dokumenti, u njegovu privođenju je sudjelovao i ministar MUP-a HBŽ, Darinko Mihaljević.

''Protiv njega su istog trenutka započeli politički, sudski i medijski progon. Svega par sati nakon incidenta žurno se sastalo županijsko predsjedništvo HDZ-a BiH, kako bi raspravili o njegovoj sudbini. Namjerno se odugovlačilo s ispitivanjem, kako bi što duže bio zadržan u pritvoru za kojim uopće nije bilo potrebe, a samo da bi sebi kupili vrijeme i u javnost plasirali neistine. Protiv sina hrvatskoga branitelja složne su sve institucije za koje se i njegov otac borio u Domovinskom ratu, dok su njegovi progonitelji surađivali s okupatorom i potpisivali se ćirilicom. I dok kriminalci prve kategorije, među kojima su i 'uvaženi članovi' Borjanine stranke, uživaju sve slobode koje demokratsko društvo nudi Frano ne može niti u posjet roditeljima koje je antihrvatska politika, na čelu s Borjanom Krišto,... protjerala iz ovoga grada'', navodi stranka u pismu i dodaje kako ''onih mizernih 100 000 KM neće ovom prilikom previše spominjati, vjerujući kako gospodi iz HDZ-a BiH taj iznos i nije toliko velik kao običnim građanima jer su naviknuli na puno više''.

''Ne možemo, a da se ne zapitamo, zašto se pravosuđe ne pozabavi skupštinskim 'papcima' koji su prodali mandat za radna mjesta i tko zna za što još? Zašto se pravosuđe ne pozabavi lopovima koji su operirali na biračkim mjestima i lažirali volju naroda? Zašto nijedna nadležna institucija nije istražila netransparentnu dodjelu sredstava od strane Vijeća ministara BiH? Ovom prilikom ističemo kako HDZ-a 1990 staje u obranu Frane Krište, pravno, politički, a ponajprije ljudski! Ne želimo se uplitati u sudske odluke, ali smo svjedoci kako se sud upliće u politiku i obrnuto. Zanimljivo je i to kako se ministar MUP-a, Darinko Mihaljević samo dan poslije Franina privođenja sastao u četiri oka s 'hrvatskom ženom' Borjanom Krišto! Sigurni smo kako nisu samo komentirali vremensku prognozu, ali temu razgovora najbolje znaju njih dvoje'', navela je ''Devedesetka'' HBŽ-a.

Ured za informiranje HDZ-a1990 HBŽ-a naveo je kako su, ''u slučaju da se nastavi ovakav pritisak na mladića koji je kao i svi pošteni Livnjaci imao najmanje 100 000 razloga za frustraciju, spremni organizirati i skup potpore ispred Općinskoga suda u Livnu''.

Kopirati
Drag cursor here to close