Boris Đurović

Detalji potjere u Mostaru: Uhićen bivši Dodikov pratilac

Kada su mu kolege iz MUP-a HNŽ kazali da rade svoj posao, on ih je počeo vrijeđati i prijetiti im riječima: ''J...Bog, ja sam pratioc Dodika, sve ću vas ostaviti bez posla''.
Vijesti / Flash | 26. 02. 2022. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borisa Đurovića (29), pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, jutros su rano u Mostaru pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona lišili slobode, saznaje portal Avaz.

Kako je potvrđeno iz MUP-a HNŽ za Avaz, policijska patrola je u tri sata jutros prijavila da im na znak ''Stop'' nije htio stati vozač automobila Passat, registarskih oznaka A81-E-913, nakon čega su se dali u potjeru za njim.

Nakon što su ga sustigli i zaustavili kod ulaza u Kantonalnu bolnicu ''Dr.Safet Mujić'' utvrđeno je da se radi o Borisu Đ., koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju i koji je odbio alkotestiranje, predstavivši se kao policajac Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Kada su mu kolege iz MUP-a HNŽ kazali da rade svoj posao, on ih je počeo vrijeđati i prijetiti im riječima: ''J...Bog, ja sam pratioc Dodika, sve ću vas ostaviti bez posla''.

Daljom provjerom policija je došla do saznanja da je prethodno, prije nego se odbio zaustaviti na njihov znak, boravio na benzinskoj pumpi Oil AC na Bulevaru, gdje je iz prtljažnika, kako su to potvrdili i svjedoci, izvadio dva pištolja i mahao njima.

Kako je za Avaz potvrđeno iz Direkcije, Đurović je do prije 10 dana bio u pratnji člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, kada je odlukom Mirsada Vilića, direktora, zbog prijava na problematično ponašanje povučen u bazu u Sarajevo.

Zbog ovog događaja je protiv Đurovića podnesen zahtjev za suspenziju.

On je, inače, u Mostar poslan radi osiguranja VIP osoba povodom današnjeg obilježavanja obljetnice smrti predsjednika Makedonije, Borisa Trajkovskog.

O svemu je sačinjena službena zabilješka te su poduzete sve neophodne mjere.

Kopirati
Drag cursor here to close