Istraga

Detalji autobusne nesreće u Italiji; Ponedjeljak u Mađarskoj dan žalosti

Vijesti / Flash | 22. 01. 2017. u 09:19 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesnaest osoba poginulo je u petak navečer na sjeveru Italije u nesreći mađarskog autobusa koji je prevozio učenike, objavila je u subotu talijanska agencija Agi. Žrtve su uglavnom djeca između 14 i 18 godina, piše Index.

Deseci osoba ozlijeđeni su i prevezeni u bolnicu nakon što je autobus udario u stup i zapalio se, objavili su talijanski mediji koji citiraju spasilačke službe.

Nažalost, broj mrtvih još bi se mogao popeti jer su dvije osobe u teškom stanju u bolnici. No, kako je rekla Judit Timaffy, mađarski konzul u Italiji, broj mrtvih ne bi se trebao popeti iznad te brojke, piše Reuters.

"Mnogo djece je bilo među žrtvama nesreće u Veroni. Autobus je uhvatila vatra nakon što se zabio u stup", objavila je ranije policija. U međuvremenu stigli su i prvi podaci o žrtvama.

Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto na konferenciji za novinare je rekao kako su tinejdžeri pohađali jednu srednju školu u Budimpešti. Vraćali su se iz skijaškog kampa u Francuskoj. Mađarska vlada proglasila je ponedjeljak danom žalosti.

Prema službenom popisu, u autobusu su se nalazile 54 osobe. To je novinarima otkrio Gabor Toth, ravnatelj gimnazije Szinyei koju su učenici pohađali. U autobusu je u trenutku nesreće bilo 36-učenika, nekoliko bivših učenika, troje profesora i nekoliko članova obitelji profesora.

Profesor tjelesnog odgoja sam je dobio nekoliko većih opekotina, no u gorući autobus se vraćao nekoliko puta kako bi spasio što više djece.

Šestero odraslih doživjelo je ozbiljnije ozljede, pomoć im se pruža u dvije bolnice u Veroni. Kako je ranije spomenuto, dvije muške osobe nalaze se u stanju opasnom po život. Ostali preživjeli putnici nalaze se u hotelu južno od grada.

Šef lokalne policije Girolamo Lacquaniti za jednu je televiziju rekao kako je teško identificirati žrtve. U glavnom gradu Mađarske, ispred škole koju su nesretni učenici pohađali popodne se okupilo stotine ljudi.

Ranije spomenuti šef policije rekao je kako se uzrok još uvijek istražuje. "Čini se da u nesreći nisu sudjelovala druga vozila", rekao je Lacquaniti. Autobus je iz Francuske krenuo u petak nešto prije 17 sati. Baš sat prije nesreće vozači su se zamijenili. Oba vozača su bili Mađari.

Kopirati
Drag cursor here to close