Županijski sud u Livnu

Deset godina zatvora za ubojstvo livanjskog profesora

Ajnur Nicu proglašen je krivim za kazneno djelo ubojstvo iz člana 166, stav 1 Kaznenog zakona F BiH
Vijesti / Flash | 23. 06. 2021. u 17:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ajnur Nicu (22) iz Kruščice kod Viteza danas je pred sudskim vijećem Županijskog suda u Livnu kojim je predsjedavala Ana Krstanović, zbog ubojstva Stipe Perkovića (66), profesora u mirovini, nepravomoćno, osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina.

Prema riječima predsjednika Suda, Nedima Begića, Sudsko vijeće nije prihvatilo kvalifikaciju Tužiteljstva Livanjskog kantona da je riječ o ubojstvu iz koristoljublja, za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

''Proglašen je krivim za kazneno djelo ubojstvo iz člana 166, stav 1 Kaznenog zakona F BiH'', rekao nam je Begić.

Podsjetimo, zločin se dogodio prošle godine, 17. prosinca u Livnu iza klaonice „Kaselj“ uz rijeku Bistricu, gdje su istražitelji pronašli Perkovićevo tijelo. Po prethodnom dogovoru, dok je Nicu prosio u tržnom centru „Konzum“, na to mjesto su se njih dvojica odvezli profesorovim Mercedesom.

''A zatim, dok su boravili u vozilu, svjestan da će tako oštećenog Stipu Perkovića usmrtiti, ne htijući to da učini, desnom rukom istog obuhvatio oko vrata, a lijevom rukom povlačio desnu ruku kako bi ga što jače stisnuo. Potom ga je i šalom koji je oštećeni imao oko vrata stezao te ga tako lišio života, nakon čega je tijelo izvukao iz vozila te ga sakrio pored rijeke prekrivši ga travom'', navedeno je u optužnici.

Nicu je nakon toga iz džepa hlača stradalog izvadio novčanik iz kojeg je uzeo 120 KM. On se, kako smo pisali, dva puta pokušao ubiti u pritvoru Kazneno-popravnog zavoda u Mostaru.

Zadnji put je krajem travnja, praktično, spašen u zadnji trenutak nakon što se pokušao objesiti u ćeliji. Jedno vrijeme je zbog teškog psihičkog stanja bio hospitaliziran, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close